English Türk العربية

  * به وب سایت آژانس خدمات مسافرتی و جهانگردی آلما خوش آمدید  *

صفحه اصلی

 

 

راهنمای سفر

 

 

راهنمای سفر به  روسیه

روسیه، کشوری سرد و یخ‌زده ‌است. شاید توصیف اولیه‌ی شما بعد از شنیدن اسم روسیه همین باشد. اما سفر به این کشور، به کلی دیدگاه‌های شما را عوض می‌کند. در روسیه می‌توانید آبی‌ترین و پاک‌ترین آسمان عمرتان را ببینید، حیرت‌انگیزترین بناهای تاریخی را از نزدیک لمس کنید که وصفشان را فقط در کتاب‌های داستانی روسی و فیلم‌ها دیده‌اید و در آخر به جایی بروید که در شب‌هایش خورشید می‌تابد! وقتش رسیده به برنامه‌ی سفر روسیه فکر کنید. در اینجا کاربردی‌ترین اطلاعات روسیه را می‌خوانید.
به روسیه خوش آمدید:
Добро пожаловать в Россию

 

به این 5 دلیل توریست‌ها به روسیه سفر کردند:
خیلی از آدم‌ها برای سفرهای‌شان دنبال «ترین‌ها» هستند. افرادی که در این دسته قرار داشتند به روسیه فکر کردند چون اینجا بزرگ‌ترین و پهناورترین کشور دنیاست.
به جز افراد شماره‌ی 1، یک سری اشخاص فقط به بهانه‌ی دیدن موزه‌ها، بناهای تاریخی و معماری زیبای مسکو و سنت پترزبورگ به روسیه سفر کردند. شما هم اگر تیپ سفرتان فرهنگی و متفکر است، از گشت و گذار در روسیه لذت خواهید برد. داستان اعدام خاندان تزاری، انقلاب بولشویکی و حکومت کمونیستی شوروی سابق بخش مهمی از تاریخ روسیه هستند و تقریبا همه‌ی ما دوست داریم جایی که چنین اتفاقاتی افتاده را ببینیم.
«شب‌های سفید» شهر سنت پترزبورگ هم دلیل خوبی برای سفر است. زمانی که شب‌ها هم خورشید در آسمان است و هیچ تاریکی وجود ندارد. خیلی از آدم‌ها برای دیدن هوای گرگ و میش شهر سنت پترزبورگ به روسیه رفتند.
روسیه به خاطر وسعت زیادش، طبیعت بکر و زیبایی دارد که برای طبیعت‌گردها و عاشقان ماجراجویی مقصد خوبی است. انتخاب‌های شما در طبیعت‌گردی روسیه می‌تواند از سردترین جا مثل سیبری باشد تا معتدل‌ترین شهر یعنی سوچی. اما تفریحات و ورزش‌های زمستانی از هر نوعی که فکرش را بکنید، مهم‌ترین عامل برای سفر ماجراجویان است.
در آخر باید از جام جهانی 2018 روسیه بگوییم که هرچند در لیست دلایل سفر افراد در گذشته نبوده اما این روزها به مهم‌ترین دلیل تبدیل شده است.


ویزا بگیرم؟

اخذ انواع ویزای روسیه (توریستی، خصوصی، تجاری، کار، ترانزیت و تحصیلی) برای تمامی افراد و از هر کشوری الزامی است. پیشنهاد می‌کنیم که یک ماه قبل از سفر، مراحل اخذ ویزا را انجام دهید تا راحت‌تر به کارهای دیگرتان برسید. به طور کلی هر نوع ویزای روسیه براساس دعوت‌نامه صادر می‎شود مگر ویزای ترانزیت. برای ویزای توریستی باید به سراغ آژانس توریستی روس که با آژانس توریستی ایرانی قرارداد دارد، بروید. مدت این ویزا 14 روزه و 1 ماهه است.
هزینه‌ی روزانه‌ام چقدر است؟
سفر کم هزینه تا 1500 روبل
♦ خوابگاه: 700-800 روبل
♦ غذای خیابانی: 200-500 روبل
♦ سفر با اتوبوس و مترو: 15-50 روبل
سفر متوسط 1500-4000روبل
♦ اتاق دوتخته در هتل 3ستاره: 2000-3000روبل
♦ دو وعده‌ی غذایی: 500-1000روبل
♦ بازدید از موزه‌: 100-400 روبل
♦ تاکسی: 200 تا 300 روبل
سفر لوکس از 4000 روبل به بالا
♦ اتاق دو تخته هتل 5ستاره: 5000 روبل به بالا
♦ دو وعده‌ی غذایی عالی: 2000 روبل به بالا
♦ بلیط فرست کلاس قطار: 7300 روبل
انعام می‌خواهد؟
هتل‌ها: فقط کارمندان هتل‌های لوکس و 5 ستاره از شما انتظار انعام دارند آن هم در صورتی که شما از خدمات‌شان راضی باشید.
راهنمایان و تورلیدرها: می‌توانید حدود 10 درصد از حق‌الزحمه‌ی روزانه‌شان یا هدیه‌ای کوچک به نشانه‌ی قدردانی به آن‌ها انعام بدهید.
رستوران‌ها: 10 درصد از حق سرویس را به عنوان انعام به آن‌ها بدهید.
تاکسی‌: نیازی به انعام نیست.
چه ارزی با خودم ببرم؟
روبل تنها ارزی است که باید در سفر روسیه از آن استفاده کنید. اکثر هتل‌ها، تمامی فروشگاه‌ها و مغازه‌ها از دریافت یورو یا دلار خودداری می‌کنند و قوانین سخت‌گیرانه‌ای در این زمینه دارند. صرافی‌ در سراسر روسیه به خصوص مسکو و سنت پترزبورگ زیاد است که به زبان روسی ОБМЕН ВАЛЮТЫ (آب می‌یِن والوتی) نوشته و خوانده می‌شود.
به طور کلی سه جای مختلف برای تبدیل ارز در روسیه وجود دارد: باجه‌های صرافی، بانک‌ها و دستگاه‌های خودپرداز تبدیل ارز.
هرچند که در بالای سردر باجه‌های صرافی نرخ روزانه‌ی ارز نوشته شده اما اعتماد نکنید، چون در عمل از شما حق کمیسیون می‌گیرند که به ضررتان است. بهترین گزینه برای تبدیل ارز بانک‌ها هستند که اعلام نرخ‌شان واقعی است و کمیسیون کمی هم می‌گیرند.
اگر به زبان انگلیسی آشنایی دارید یا کمی روسی می‌دانید از دستگاه‌های خودپرداز تبدیل ارز هم می‌توانید استفاده کنید.
با چی برم؟
هواپیما: با خرید بلیط روسیه و در سفر مستقیم و بدون توقف از تهران به مسکو، سه فرودگاه بین‌المللی این شهر میزبان هواپیماها از مبدا تهران به روسیه هستند:
1- شرمیتوا (Sheremetyevo) در شمال غرب شهر
2- دامادیدوا (Domodedovo) در جنوب
3- ونوکوا (Vnukovo) در جنوب‌غربی مسکو
در هرکدام از فرودگاه‌هایی که نام بردیم، یکی از شرکت‌های هواپیمایی فعالیت می‌کنند. مثلا پروازهای «ایران ایر» و «ایر فلوت روسیه» در فرودگاه شرمیتوا (ترمینال F) به زمین می‌نشینند. ترمینال بزرگ فرودگاه دامادیدوا پذیرای پروازهای تابان و زاگرس است و در آخر فرودگاه کوچک‌تر ونوکوا که بیشتر پروازهای داخلی در آن تردد دارند و پروازهای مثل «ماهان ایر» و «معراج» به این فرودگاه می‌روند.
فرودگاه بین‌المللی «Pulkovo International Airport» سنت پترزبورگ هم گزینه‌ی دیگری برای پروازهای بین‌المللی است.
برای پرواز غیرمستقیم به روسیه هم می‌توانید از شهرهای باکو در آذربایجان و استانبول ترکیه استفاده کنید.
شهرهای دیگر روسیه مثل «Arkhangelsk»، «Irkutsk»، «Kazan»، «Khabarovsk»، «Krasnodar»، «Mineralnye Vody»، «Murmansk»، «Nalchik»، «Nizhny Novgorod»، «Perm»، «Yekaterinburg» و «Yuzhno0sakhalinsk» هم فرودگاه‌هایی برای پروازهای داخلی و بین‌المللی به سایر نقاط جهان دارند.
چطور از وسایل حمل و نقل شهری استفاده کنم؟
♦ اجاره‎ی خودرو
در بیشتر شهرهای روسیه می‌توانید ماشین اجاره کنید، البته ما به شما توصیه می‌کنیم که با راننده، خودرو اجاره کنید. این‌ کار دو حُسن بزرگ دارد: یکی این‌که راننده با علائم و نشانه‌های رانندگی روسی و جاده‌ها آشناست و دوم این‌که در صورت لزوم و به راحتی می‌تواند با پلیس‌های راهنمایی رانندگی روسیه صحبت کند. اگر گروهی سفر می‌کنید، اجاره‌ی خودرو برای‌تان مناسب‌تر است. از این راه قیمت کرایه بین افراد گروه تقسیم می‌شود و سفر کم‌هزینه‌تری خواهید داشت.
♦ متروی مسکو
بهترین و ارزان‌ترین گزینه برای حمل و نقل درون‌شهری مسکو، مترو است که از 5:30 صبح تا 1 بامداد آماده‌ی خدمات‌رسانی است. مترو مسکو 12 خط و 195 ایستگاه دارد که با رنگ، شماره و اسم خاص خودشان مشخص شده‌اند. در گذشته نام ایستگاه‌ها روسی بود اما در حال حاضر به خاطر برگزاری مسابقات جام جهانی 2018، اسامی انگلیسی هم به ایستگاه‌ها اضافه شده است. توصیه می‌کنیم نقشه‌ی رنگی متروی مسکو را در گوشی خود داشته باشید و نام روسی ایستگاه‌های موردنظرتان را به یاد بسپارید. وقتی در خیابان هستید، برای پیدا کردن ایستگاه مترو به دنبال حرف «M» قرمزرنگ بگردید که علامت مترو است. روی درهای ورودی مترو با رنگ آبی یا سبز عبارت «Вход в Метро» نوشته شده که به معنی «ورود» است و روی درهای خروجی هم با رنگ قرمز جمله‌ی «НетВхода»، یعنی «ورود ممنوع».
برای خرید بلیط هم بعد از ورود به ایستگاه مترو، به سراغ باجه‌ی فروش بلیط که با کلمه‌ی «KACCA» مشخص شده بروید. اینجا زبان ایما و اشاره به کارتان می‌آید. کافی‌ست بدون این‌که حرفی بزنید با انگشتان دست تعداد بلیط‌های‌تان را نشان دهید. هر تعداد بلیط که بخرید در یک کارت مقوایی به شما تحویل داده می‌شود. بعد از هربار استفاده از کارت روی اسکنر، شماره‌ی سبزرنگی نشان داده می‌شود که می‌گوید چند بلیط دیگر در کارت شما باقی مانده است.
♦ تاکسی
مثل ایران، در روسیه هم هر ماشینی می‌تواند تاکسی باشد. با این حال بهتر است احتیاط به خرج دهید و از تاکسی‌های زرد استفاده کنید. قبل از سوار شدن، با راننده چانه بزنید و قیمت را تعیین کنید. اگر دوست روسی دارید، بگذارید او این کار را برای‌تان انجام دهید تا قیمت کمتری بدهید. اما در کل قیمت تاکسی‌های روسیه بسیار بالاست و به صرفه نیست که از آن‌ها استفاده کنید.

“راننده‌ها وقتی ببینند شما غریبه‌اید سعی می‌کنند به بهانه‌ی کمک کردن از زیر بار چانه زدن بر سر کرایه‌ی ماشین شانه خالی کنند و می‌گویند: Sadites، یعنی سوار شو. با این کار می‌خواهند شما عجله کنید و حرفی از قیمت نزنید.”


♦ ترولی باس
راه دیگر رفت و آمد کم‌هزینه در مسکو، ترولی باس‌ها (Trolleybus) هستند؛ اتوبوس‌های برقی و دوستدار محیط‌زیست که از ساعت 6 صبح تا 1 بامداد در رفت و آمدند.
♦ ترام
ترام‌ها از وسایل حمل و نقل قدیمی روسیه هستند که در مسکو برای گشت‌های تاریخی بیشتر استفاده می‌شوند. با این حال شهرداری مسکو در حال جایگزینی ترام‌های زرد قدیمی با نمونه‌های جدید است. با ترام شماره‌ی 39 می‌توانید به قسمت قدیمی شهر بروید و گشت و گذاری داشته باشید.
♦ مارشروتکاها
در بیشتر کشورهای شوروی سابق مثل گرجستان و ارمنستان به مینی‌بوس‌هایی که برای حمل و نقل عمومی استفاده می‌شود، مارشروتکا می‌گویند. در روسیه هم همینطور است. از مینی‌بوس‌های آبی استفاده کنید و با تکان دادن دست از رانندگانش بخواهید برای شما بایستند.
♦ قطار (برای سفرهای بین شهری)
باصرفه‌ترین و بهترین نوع حمل و نقل بین شهری در روسیه، قطار است. خیلی راحت می‌توانید با پاسپورت بلیط قطارهای بین شهری روسیه بخرید. مسکو با داشتن 9 ایستگاه قطار بزرگ بین شهری رتبه‌ی اول در کشور روسیه را دارد که تا دورترین نقطه در شرق کشور و نزدیک چین ایستگاه دارد و با نام «Trans-Siberian» شناخته می‌شود.
برای خرید بلیط خطوط ریلی روسیه (Trans-siberian) می‌توانید از 60 روز قبل از سفرتان به سایت RZD مراجعه کنید و براساس جدول زمان‌بندی حرکت قطارها، بلیط خود را بخرید. همچنین از اپلیکیشن این سایت هم می‌توانید استفاده کنید.

“وقتی در حال پرکردن فرم رزرو بلیط هستید، در قسمت «Document Type» گزینه‌ی «Foreign document» را انتخاب و شماره‌ی پاسپورت را وارد کنید.”


♦ اتوبوس (برای سفرهای بین شهری)
در صورتی که زمان حرکت شما با جدول زمان‌بندی حرکت قطارها متفاوت است، از اتوبوس‌های بین‌شهری استفاده کنید. در گشت‌های درون شهری هم می‌توانید از سیستم اتوبوس‌رانی استفاده کنید. برای خرید بلیط اتوبوس‌ها به کیوسک‌ها یا باجه‌های فروش بلیط مترو بروید. ساعات کاری اتوبوس‌ها معمولا از 6 صبح تا 1 بامداد است.
کی برم؟
بهترین زمان سفر به روسیه بستگی به شما و هدف‌تان از سفر دارد. اگر برای اسکی و ورزش‌های زمستانی می‌روید، ماه‌های نوامبر تا آپریل (آبان تا اردیبهشت) را انتخاب کنید. در این زمان هزینه‌ی اقامت در ریزورت‌های کوهستانی بالاست اما برای کسانی که دنبال زمستان‌های سرد روسیه هستند بهترین موقع است.
برای شرکت در رویدادها و فستیوال‌های فرهنگی مثل «روز پیروزی» (9 می) اواخر بهار و اوایل پاییز (اردیبهشت و خرداد-مهر و آبان) را در نظر داشته باشید.
تابستان‌ روسیه از ژوئن تا سپتامبر (خرداد تا اواسط مهر) «های سیزن» است و بالاترین قیمت‌های اقامتی ارائه می‌شود. بنابراین بهتر است که از قبل همه چیز را رزرو کنید. در شهر سنت پترزبورگ قیمت‌ها بالاتر هم می‌رود و دلیلش به خاطر «شب‌های سفید» است که از 21 خرداد تا 11 تیر اتفاق می‌افتد. این شب‌ها آسمان روشنی دارد و اصطلاحا هوا گرگ و میش است.
زبان رسمی روسیه چیست؟
زبان روسی (русский язык) روسکیی ییزیک تلفظ می‌شود و حدود 145 میلیون نفر به جز مردم کشور روسیه به این زبان صحبت می‌کنند. چند اصطلاح کاربردی:
سلام: Привет! (پْری‌وی‌یِت)
خداحافظ: Пока! (پاکا)
حالت چطوره؟ Как Ваши дела? (کاک واشی دیلا)
این چنده؟ сколько это стоит (اِسکُلکا اِستُ‌ئیت؟)
ممنونم! Спасибо (سْپاسیبا)
وضعیت بهداشتی و درمانی در روسیه چطور است؟
♦ بیمارستان
مراقبت‌های پزشکی در روسیه توسط پرسنل بیمارستان‌های عمومی و خصوصی انجام می‌شود. برای استفاده از خدمات درمانی در بیمارستان‌های دولتی و کلینیک‌های درمانی باید مشمول بیمه‌ی درمانی باشید. البته کمک‌های اولیه و خدمات اورژانس برای مسافران خارجی در روسیه رایگان است. کمک‌های اولیه در موارد اضطراری توسط افسران پلیس، افسران نظامی، آتش‌نشانان و خدمات امداد و نجات انجام می‎شود.
در شهرهای کوچک معمولا دکترها حق ویزیتی از مسافران نمی‌گیرند اما بهتر است به عنوان تشکر هدیه‌ای کوچک به آن‌ها بدهید مثلا شکلات، نوشیدنی خوشمزه یا مقداری پول.
♦ داروخانه
داروخانه‌های روسیه با شمشیر بزرگ سبزرنگی مشخص شده‌اند و به روسی آپتِکا خوانده می‌شوند. شما در هرجایی از روسیه که باشید می‌توانید پیدای‌شان کنید. بسیاری از داروهایی که در کشورهای غربی نیاز به نسخه‌ی پزشک دارند، در مسکو بدون نسخه فروخته می‌شوند. به جز داروخانه‌ها، کیوسک‌های فروش دارو هم وجود دارند که داروهای بدون نسخه را عرضه می‌کنند و در هر مرکز خرید و خیابانی وجود دارند.

“به دنبال داروخانه هستید؟ دنبال کلمه‌ی روسی аптека بگردید که می‌شود آپتکا.”


♦ وضعیت آب در روسیه
هرچند که استفاده از آب آشامیدنی شیر (Tap Water) ایرادی ندارد و حتی می‌توانید برای مسواک زدن از آن استفاده کنید اما توصیه می‌کنیم آب معدنی بخرید. جوشاندن آب شیر به مدت 10 دقیقه هم می‌تواند راهکار دیگری برای نوشیدن آب باشد. البته می‌توانید فیلترها و قرص‌های تسویه‌ی آب هم بخرید که در داروخانه‌ها، فروشگاه‌های لوازم بهداشتی و کوهنوردی در ایران به فروش می‌رسند.
♦ واکسن بزنم؟
احتیاجی به واکسن نیست؛ هرچند سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند که حداقل دو هفته قبل از سفر واکسن‌هایی مثل دیفتری، سرخک، اوریون و سرخجه را بزنید.
♦ چه داروهایی ببرم؟
قوانین سخت‌گیرانه‌ای در مرزها برای عبور یک سری از داروها اعمال می‌شود. ورود کلیه‌ی داروهای کدئین‌دار ممنوع است. اگر هم مصرف دارویی دارید باید نسخه‌ی پزشکی داروها هم همراه‌تان باشد.
جعبه‌ی کمک‌های اولیه برای خود درست کنید و داروهای زیر در کیف دارویی‌تان قرار دهید: استامینوفن، چسب زخم، کرم ضد آفتاب و ژل شستشوی دست، آنتی بیوتیک، باند و گاز و دماسنج.

“یادتان نرود از دکترهای محلی تشکر کنید. در شهرهای کوچک معمولا دکترها حق ویزیتی از مسافران نمی‌گیرند اما بهتر است به عنوان تشکر هدیه‌ای کوچک به آن‌ها بدهید مثلا شکلات، نوشیدنی خوشمزه یا مقداری پول.”


روسیه امن است؟
نیروهای امنیتی و پلیس روسیه تمام تلاش‌شان را می‌کنند تا کشورشان برای مسافران و مهمانان جام جهانی امن باشد. بنابراین نباید نگران باشید. هرچند دولت روسیه بعضی مناطق خطرناک کشورش را معرفی کرده که می‌توان به چچن، جمهوری اینگوشتیا و داغستان اشاره کرد. نژادپرست‌ها و نئونازی‌های روسی و مامورهای قلابی پلیس هم از دیگر افرادی هستند که ممکن است مسافران را تهدید کنتد. به جز روس‌ها خطر حمله‌ی حیوانات وحشی مثل خرس در مناطق دورافتاده‌ی کوهستانی سیبری هم وجود دارد.
تکنولوژی چه کمکی به من می‌کند؟
Yandex کمپانی اینترنتی روسی که به نوعی گوگل روسیه است، اپلیکیشن‌های زیادی را روانه‌ی بازار کرده که برای سفر به روسیه می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید: Yandex.Navigator برای مسیریابی با خودرو و نشان دادن ترافیک شهر، Yandex.Maps به‌روزترین نقشه‌ی روسیه با جزئیات کامل و Yandex.Metro برای نمایش ایستگاه‌های مترو و پیشنهاد دادن بهترین مسیر از طریق مترو.
همچنین می‌توانید از اپلیکیشن اوبر (Uber) هم استفاده کنید که سرویس درخواست آنلاین خودرو است و به تازگی با یاندکس ادغام شده است.
چه سیم‌کارتی بگیرم؟
4 اپراتور اصلی در روسیه فعالیت می‌کنند که هرکدام‌شان بسته‌ها و تعرفه‌های متنوعی دارند. قیمت سیم‌کارت‌های معمولی بین 200 تا 500 روبل است و همین اندازه هم اعتبار اولیه دارد. بد نیست موقع خرید از فروشنده بخواهید که حدود 500 روبل برای‌تان شارژ کند. برای خرید سیم‌کارت‌ها فروشگاه‌های زیادی در سطح شهر و فرودگاه‌ها هستند که به شما توصیه می‌کنیم همان موقع ورود و در فرودگاه سیم‌کارت تهیه کنید. سیم‌کارت‌ها معمولا فعال هستند و نیازی نیست اقدام خاصی انجام دهید.
اگر تصمیم گرفتید از موبایل روسی خود با خارج از روسیه تماس بگیرید، این کار را نکنید چون خیلی گران است.
 

 
 
 

آدرس : استان گلستان - شهرستان کلاله - خ آزادی 5        تلفن : 01735440063      فکس : 01735440064      موبایل : 09111763983

کلمات کلیدی: آلما ، آژانس مسافرتی آلما ، آلماتور، آلما توریسم، گردشگری آلما، گردشکری ایران،گردشگری گلستان،گردشگری شمال،آژانس آلما، آلما کلاله ، شهرستان کلاله،جاذبه های دیدنی کلاله گلستان،almatour ,alma